My past determines my future

Geschreven door De Smet Shana

 

Taboes doorbreken, dat is één van men doelen. Ook men kwetsbaarheden openstellen naar anderen toe, die men heden bepaald hebben maar hierin een manier zoek/vindt om hiermee om te gaan. Hierbij wil ik ook aantonen, begrip opbrengen maar vooral laten zien naar de buitenwereld dat dit niet verzwegen mag worden en ook hierin niet alleen bent. Dit wordt nog teveel gedaan, schrik voor de reactie van de buitenwereld. Alle kleine beetjes helpen, dus probeer ik hier aan mee te dragen.

Zoals sommigen onder jullie weten, is men coming out voor vrouwen (geaardheid) niet zonder slag of stoot gegaan. Of laat het vooral voor zich spreken, niet vanzelfsprekend. Dit alles is zo’n 10 jaar geleden afgespeeld (2010). Afgelopen maanden heb ik ingezien dat men angsten voor mannen (die naar mij toenadering zoeken om meer van me te willen), door een gebeurtenis in men leven heel hard bepaald hebben en me nog steeds beangstigend en van wil weglopen.

Uitkomen voor men geaardheid is nog steeds voor mij op de dag van vandaag niet vanzelfsprekend, hiermee loop ik ook niet te koop ‘zoals sommigen wel zeggen’. Hierbij zou een situatie met men buurman toen wel eens heel hard kunnen meespelen. Ik was toen verliefd op een vrouwelijke leerkracht. Dit erkennen en benoemen, bezorgde voor mezelf heel veel verwarring. Ik was een tiener toen (17 jaar), moest dit kwijt aan iemand die ik vertrouwde. In dit geval men buurman die wel 35 jaar ouder was als mij toen. Ik kende hem wel goed, want  we deden veel samen en ik nam hem dan ook heel hard in vertrouwen.

Omdat hij ook nog kleine kinderen had toen en ik graag in de buitenlucht zat of ontspanning zocht deed ik veel met hun. Op een bepaald moment vroeg hij of ik mee wou naar Planckendael. Natuurlijk was men antwoord ja. Het was een heel fijne dag, tot ik besloot om me open te stellen en hem in vertrouwen te nemen over men gevoelens voor vrouwen. De eerste keer dat ik alles vertelde. Maar dit liep niet zoals ik in gedachten had. Hij maakte hier misbruik van en zei dat hij verliefd op me was. Alles probeerde hij om me te bekeren, op vrouwen vallen zei hij. Ik kan je wel beter en meer dingen aanbieden dan dat een vrouw kan. Ook zei hij van dat ik wat ik zou missen. Kortom heel veel seksuele getinte opmerkingen of aanrakingen waar ik me heel oncomfortabel bij voelde. Men moeder toen bellen was gelukt, maar ik kon het op dat moment niet uitspreken wat er zich allemaal had afgespeeld. Heel de dag was ongemakkelijk. Toen we bijna thuis waren, heb ik men fiets genomen en nog nooit zo hard gefietst.

Na een tijdje begonnen men ouders zich vragen te stellen omdat ik niet meer buiten ging. Ik vertelde hun wat er gebeurd was, tot men grootste spijt vertelde men moeder dat zij al met hem ook zo’n situatie had meegemaakt. Een tijdje geleden gaf me therapeut aan dat dit helemaal niet de juiste reactie is. Ze had me moeten beschermen en me niet meer met hem laten optrekken. Maar dat had ze niet gedaan. En dit heeft in vele opzichten me beschadigd, dat heb ik dit jaar ingezien (2020).

Men angst voor mannen weet ik nu van waar het komt maar ik heb een paar jaren later nog zo’n gelijkaardige situatie meegemaakt. Maar hierbij veel meer aanrakingen, dit was anders. En dan zou je denken hoe kan dat? Toen had ik zo’n enorme aantrekkingskracht naar deze jongen dat alles aan mij deed twijfelen rond gevoelens met vrouwen. Ook al voelde het heel ongemakkelijk en ergens ook ongewillig.

Dit bleef doorheen de jaren wel spelen, die twijfels. Een paar maanden geleden (bij men therapeut:2020) kwam dit terug ter sprake omdat ik ook al maanden mailtjes stuur rond twijfels van men geaardheid. Ook hem terug in het echt tegenkomen (men buurman: 2020)  speelde als factor mee. Maar dit speelde anders uit, ik kan hier momenteel niet verder in gaan omdat men lichaam onbewust heel veel had verdrongen en in ongecontroleerde bewegingen uitte. Hierbij is het nu prioriteit dat ik eerst rust voor mezelf neem, vooraleer ik hierin terug verder graaf of ik effectief ook gevoelens voor mannen kan hebben. Omdat 2 gebeurtenissen vooral me onbewust gedwongen hebben om alleen te geloven dat ik gevoelens had voor vrouwen. We komen er wel uit, dit tekstje schrijven is op zich ook al heftig.

Maar hierbij wil ik 2 taboes onder men vrienden en naar de buitenwereld doorbreken.

 

1) geaardheid is helemaal oké op wie je valt (mannen, vrouwen, transgender, bi seksueel, ….) 

 2) ongewenste seksuele opmerkingen/aanrakingen bespreekbaar moet kunnen maken want het kan je blijven achtervolgen. Dit geldt voor beiden situaties.

 

Hierbij is het belangrijk om het bespreekbaar te maken en voor je eigen geluk te gaan.